Toch rust er nog steeds een groot taboe op: gemiddeld wacht men zeven jaar met het doen van een hoortest en de aanschaf van een hoortoestel. Dit leidt vaak tot ergernis van de directe omgeving, die regelmatig hinder ondervindt van de slechte oren van pa. Er is nu geen ontkomen meer aan. Speciaal voor die vaders die een hoortest maar blijven uitstellen, brengt Specsavers op Vaderdag een audicien bij hen thuis. Geef je op via www.specsavers.nl/vaderdag en wie weet verras jij jouw vader op zondag 17 juni met een hoortest bij hem aan de keukentafel.

Meer kwaliteit van leven

Daan van Boven, audicien bij Specsavers Den Haag: “Met name oudere mannen denken vaak dat ze nog lang niet toe zijn aan een hoortoestel. Pas wanneer zij veelvuldig door hun sociale omgeving op hun gehoorverlies gewezen worden, komen ze bij ons voor een hoortest. Zonde, want uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven en genieten in forse mate toeneemt na aanschaf van een hoortoestel.”

Kans maken? Ga dan naar www.specsavers.nl/vaderdag, geef jou en je vader op en vertel waarom jouw vader een audicien aan huis moet winnen.