Dit avontuur was Frank niet onbekend, in 2017 nam hij samen met een collega koerier ook al deel aan deze bijzondere reis. Als eigenaar van Koerier Centrum Haaglanden is Frank gewend om veel kilometers maken. Maar de ruige omstandigheden en prachtige natuur in Noord Europa maakte de reis onvergetelijk. Met zijn enthousiaste verhalen was het geen probleem om goede vriend Remon te overtuigen hem te vergezellen.

Zaterdag 20 januari jongstleden vertrokken de twee vrienden als Team SnowMasters 2.0 samen met 46 andere teams aan hun reis met onbekende bestemming. Met behulp van coördinaten probeerden ze de ideale route te berekenen. Enkele nachten werden in een comfortabel hotel doorgebracht en ook de autostoel heeft als geïmproviseerd bed gediend.

Na enkele dagen door prachtige landschappen te hebben gereden werd Moermansk (Rusland) bereikt. Als er wordt gevraagd wat voor moois ze hebben gezien, kan er niet gekozen worden. ‘Na elke bocht kwam er weer een nieuw adembenemend mooi uitzicht tevoorschijn. We reden door een sprookje.’

Na zeven lange dagen, enorm veel indrukken en vooral heel veel plezier, werden de SnowMasters afgelopen zaterdag bij de finish onthaald door vrienden en familie. Helaas hebben ze met slim navigeren en het houden aan de spelregels geen prijs gewonnen, maar zij konden wel een mooie prijs weggeven. In de weken voorafgaand aan het evenement hebben ze zich namelijk ingezet om zoveel mogelijk sponsorgeld voor Stichting Haarwensen in te zamelen.

De vijftienjarige Ivy draagt een haarwerk van Haarwensen en was samen met Patricia Burggraaf van Haarwensen, bij de finish aanwezig om de SnowMasters te bedanken voor hun bijzondere inzet. Daarbij kreeg Ivy de cheque ter waarde van maar liefst 8.200 euro overhandigd. “Dat mensen zich zo inzetten om kinderen zoals ik een haarwerk te kunnen schenken, vind ik echt héél erg bijzonder, bedankt SnowMasters.”

Stichting “HAARWENSEN” is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen, maar ook kinderen met een haarziekte komen in aanmerking. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.