De suite is modern ingericht en bezit comfortabele banken en een muziekinstallatie. Nabestaanden mogen de ruimte verder aankleden met bijvoorbeeld foto’s, bloemen, een persoonlijk schilderij of tekeningen van kinderen. Daarnaast hebben de nabestaanden de beschikking over koffie, thee en frisdrank en ontvangen ze een bezoekerspas voor een parkeerplaats. Jack: “De sfeervol ingerichte kamer biedt van zichzelf al warmte, maar doordat nabestaanden er ook hun persoonlijke spullen mogen neerzetten, hopen we dat ze hun eigen sfeer kunnen creëren en er de rust vinden om zo goed mogelijk en op een eigen manier afscheid te nemen van hun dierbare.”

Aansluiten bij ieders wens

In het statige herenhuis van Monuta ’t Statenhuys bevindt zich naast de 24-uurs suite ook nog een andere rouwkamer. “Ook deze kamer is uiteraard nog steeds te gebruiken als opbaarkamer”, geeft Jack aan. “Het verschil is echter dat nabestaanden voor de suite een eigen sleutel ontvangen en alleen zij in de dagen tot de uitvaart de beschikking over deze suite hebben.”

De uitvaartverzorgers van Monuta ‘t Statenhuys willen samen met de nabestaanden een uitvaart verzorgen die past bij de wensen van de overledene en bij die van de betrokken naasten. En dat is waar de Frederik Hendriksuite bij aansluit. Jack: “Wij bieden nabestaanden steeds meer mogelijkheden om ze op hun eigen manier afscheid te kunnen laten nemen. Doordat we merkten dat er bij nabestaanden steeds meer behoefte ontstond aan het kunnen bezoeken van hun dierbare op de momenten dat ze dit zelf willen, hebben we gekozen voor een 24-uurs kamer. In onze Frederik Hendriksuite kunnen nabestaanden langskomen zonder vooraf een afspraak te maken. Ze kunnen komen wanneer ze willen en blijven zolang als ze willen. Net zoals ze dat thuis zouden doen.”