In Hendrik-ido-Ambacht had DVS’69 totaal geen antwoord op het schuttersgeweld van de Hagenezen. Na een valse start en een 4-1 achterstand, kwam Futura op gang en liep uit naar een 11-22 ruststand. In de tweede helft versaagden de bezoekers geen moment en kon de Futura-score oplopen tot boven de 40.

Bij 20-44 blies de goed leidende scheidsrechter Goeseje voor het einde. Cyril van Es was met negen korven het meest trefzeker. Coach Erwin Disselköter zag met genoegen dat alle basisspelers tot scoren kwamen.

De naaste concurrenten Merwede, ONDO en Excelsior maakten geen fout en wonnen ook elk hun wedstrijd. Zij staan met nog twee wedstrijden te gaan echter drie punten achter op Futura, dat met 21 uit twaalf aan de leiding gaat.

Futura krijgt Excelsior nog op bezoek en moet nog uit naar staartploeg KZ Danaïden in Leiden. Maar in feite kan een kampioenschap en bijbehorende promotie naar de overgangsklasse Futura niet meer ontlopen. Dat zou betekenen dat Disselköter, net als zijn vermaarde voorganger Mena Kuhuwael, Futura binnen twee seizoenen van de tweede klasse naar de overgangsklasse doet promoveren.

Het ligt aan de slotfase in die overgangsklassen of stadgenoot Achilles (28-28 bij KVA in Amstelveen gelijk gespeeld) daar de koppositie kan handhaven en promoveren naar de hoofdklasse, als dat niet het geval is, dan kan volgend seizoen een ‘ouderwetse’ derby’s tussen Futura en Achilles verwacht worden.

Zo ver is het nog niet. Komende zaterdag 17 februari aanstaande, aanvang 15.20 uur, ontvangt Futura het Delftse Excelsior in Sporthal Zuidhaghe. Bij winst is het kampioenschap binnen.