Het was een drukte van jewelste vanmiddag in en rond het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). ’s Middags arriveerden de Pietenband De Vrolijke Pepernoten en de dansende Pieten van Interstate Dansstudio bij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Met een spectaculair optreden trokken de Pieten door de lichtstraat van het Haga richting de ingang van het Juliana Kinderziekenhuis. De Pieten hadden hierbij veel bekijks van patiënten, medewerkers en bezoekers.

Sinterklaas was ‘s morgens al te vinden in het gebouw. Samen met drie Pieten deelde hij cadeautjes uit op de Kinder Spoedeisende Hulp van het JKZ, de afdeling Verloskunde en de dagbehandeling.

In de middag verscheen Sinterklaas op het glazen dak van het Juliana Kinderziekenhuis. Een magisch moment voor veel kinderen die met open mond genoten van het spektakel.

Foto: Studio Oostrum

Wat volgde was een heel groot feest. Pieten, kinderen en verpleegkundigen dansten, zongen en liepen in polonaise door de hal en over de balustrade.

Tom was helaas niet in staat om naar het feest te komen. Daarom bracht Sinterklaas hem en de andere kinderen op de afdeling na afloop nog een bezoekje. Mét de Pietenband op de kamer.
Dat had hij zelf niet verwacht: “Echt kicken!”

Foto: Studio Oostrum