De opening was tevens de start van de eerste performance Diptiek van het Geloof gemaakt door kunstenaars Mattia Papp, Teun Wolters en Joris Albeda. De performance vond zowel plaats in de loods als bij een kerk in Florence, gelijktijdig te zien via een live verbinding met Florence. Ook werd de expositie BLACK LINE, samengesteld door Gianna Tomiyama, geopend met werk van beeldend kunstenaars: Ruud van de Peijl, Liza Witte, Nieke Koek, Daijiro Hama en Sam Andrea.

Zaterdag 2 en zondag 3 juni was iedereen welkom tijdens het Open Huis. Er waren bevlogen Ted Talks van Boris van der Ham, Ingrid Rollema, Rinus Sprong, Julie Scott, Ferry Mingelen en Peter Tuinman. De expositie BLACK LINE werd drukbezocht, men kon een kijkje achter de schermen nemen van de voorstelling Polonium 210 en voor de kleintjes was er een kookworkshop.

Maar dit is nog niet alles. De komende twee weekenden (zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 juni) speelt Dégradé Triptiek van de Macht. Een artistieke analyse over de drie grootmachten, elke avond voorafgegaan door een gastspreker (Willem Post, Thomas von der Dunk en Pieter Waterdrinker): Rusland, de Verenigde Staten en Europa. Drie titels Polonium 210 over het duistere Rusland, België over de sinistere toekomst van Europa en Motel Detroit over de krochten van de Amerikaanse droom.